Investeren zelfs zeer kleine bedragen kan grote voordelen opleveren. Hier zijn 6 manieren om vandaag met weinig geld te beginnen met beleggen.

Voor veel mensen roept het woord ‘beleggen’ beelden op van mannen in pakken, die de uitwisseling van miljoenen dollars op een aandelenkoers controleren.

Ik ben hier om je te vertellen: je hoeft niet de Wolf van Wall Street te zijn om te beginnen met investeren. Het is prima als je meer een muis bent van Main Street. Zelfs als u maar een paar dollar over heeft, groeit uw geld met samengestelde rente.

De sleutel tot het opbouwen van rijkdom is het ontwikkelen van goede gewoonten – zoals regelmatig geld opbergen elke maand. Ruil de door barista gemaakte cappuccino’s voor koffie thuis en je zou al meer dan $ 50 per maand kunnen besparen.

Als je eenmaal wat geld hebt om mee te spelen, kun je beginnen met beleggen.

1. Probeer de cookie jar-benadering

Geld besparen en investeren is nauw met elkaar verbonden. Om geld te investeren, moet je eerst wat sparen. Dat kost veel minder tijd dan je denkt en je kunt het in heel kleine stappen doen.

Als je nog nooit een spaarder bent geweest, kun je beginnen met het opbergen van slechts $ 10 per week. Dat lijkt misschien niet veel, maar in de loop van een jaar komt het neer op meer dan $ 500.

Probeer $ 10 in een envelop, schoenendoos, een kleine kluis of zelfs die legendarische bank van eerste redmiddel, de koekjestrommel. Hoewel dit misschien gek klinkt, is het vaak een noodzakelijke eerste stap. Maak er een gewoonte van om iets minder te leven dan u verdient en berg het spaargeld op een veilige plek op. Vuljespaarpot zou u ook kunnen helpen met sparen.

2. Laat een robo-adviseur uw geld voor u investeren

Robo-adviseurs zijn opgericht om beleggen zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken. Er is geen voorafgaande investeringservaring vereist en het instellen is eenvoudig. Laat hun geautomatiseerde intelligentie uw investeringen op de achtergrond volgen en betaal daarbij lagere kosten.

3. Zet uw eerste stappen op de onroerendgoedmarkt

U kunt ook geld verdienen door te beleggen. Investeren in onroerend goed hoeft niet voor de allerrijksten te zijn. Er zijn veel opties voor crowdfunding in onroerend goed en hoewel dit misschien iets lijkt waar u nerveus over wilt zijn, kan het een intrigerende investering zijn.

Met het zeer eenvoudig te gebruiken online platform van Fundrise heeft u eenvoudig een minimale startinvestering van $ 500 nodig. Dus als u een niet-erkende belegger bent, kunt u onroerend goed kopen zonder die zeer hoge kosten te betalen die een deal-breaker worden als u wilt beginnen met onroerend goed. Door uw eigen portefeuille te beheren, bedragen de kosten slechts 1% en biedt Fundrise altijd een tevredenheidsgarantie van 90 dagen.