Er zijn veel ins en outs bij het kopen van een verzekering voor huiseigenaren, en we weten dat het soms een beetje overweldigend kan aanvoelen. We hebben een van onze deskundige InsuraMatch-verzekeringsadviseurs, Seth, gevraagd om ons te helpen de grootste aandachtspunten te identificeren, zodat we u de beste tips kunnen geven die u nodig hebt om bij het kopen van de verzekering van huiseigenaren te zorgen.

Woningverzekering & Opstalverzekering vinden

Wilt u een goede opstalverzekering afsluiten of een woonhuis verzekering afsluiten en bent u op zoek naar eentje die precies bij uw wensen past? Dan kunt u dat snel doen door vergelijkingswebsites te gebruiken en een idee te krijgen welke dekkingen u kunt verwachten.

4 tips voor het kopen van een woningverzekering

1. Gebruik een onafhankelijke agent.

De beste manier om de verzekering voor huiseigenaren te overwinnen is in de eerste plaats door het uit te besteden.

Wanneer u rechtstreeks van een verzekeringsmaatschappij offertes ontvangt, zijn hun agenten gemotiveerd om het beleid van dat bedrijf tegen hun prijzen te verkopen. U wilt niet op één verzekeringsagent vertrouwen, omdat u niet echt het volledige beeld krijgt.

“Door te kijken naar wat meerdere bedrijven te bieden hebben, kunt u tarieven vergelijken om er een te vinden die geschikt is voor uw budget”, zegt Seth.

Maar wie heeft tijd om “rond te shoppen”? Het vergelijken van offertes van meerdere bureaus kost veel tijd, energie en hoofdpijn.

Daarom wilt u samenwerken met een onafhankelijke agent. Ze helpen u vergelijkbare offertes van een aantal vervoerders te vergelijken – in slechts enkele minuten. Ze zullen al het zware werk voor u doen, dus u kunt tijd besparen door eenvoudigweg in te stappen voor de definitieve beslissing.

2. Ken uw dekking.

Niet alle huiseigenarenverzekeringen zien er hetzelfde uit. De dekking kan per koerier verschillen, zelfs als de polis er op het eerste gezicht hetzelfde uitziet. Wanneer u een besluit neemt over uw beleid, wilt u vooral kijken naar:

Welke gevaren zijn bedekt versus die welke zijn uitgesloten,

Wat uw dekkingslimieten zijn, en

Of het bedrijf vervangingskosten of werkelijke contante waarde aanbiedt.

Eerste keer dat huiseigenaren of verzekeringseigenaren zich bewust zijn van hun dekking. Je weet pas wat je nodig hebt als je het nodig hebt! Dat is nog een reden waarom het werken met een agent zo belangrijk is. Een onafhankelijke agent kan uw individuele behoeften bekijken om ervoor te zorgen dat uw beleid bij u past.

3. Controleer uw eigen risico.

Houd altijd rekening met uw eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat u zelf uit de zak bent voordat uw verzekeringsmaatschappij ingrijpt om een claim te betalen in het geval van een gedekt gevaar.

Stel dat u een aftrekbaar bedrag van $ 1.000 hebt voor uw woningdekking. Een storm slaat toe en een boom valt door je huis, wat $ 10.000 schade veroorzaakt. U bent verantwoordelijk voor het betalen van $ 1.000 – uw eigen risico – en uw verzekering betaalt de resterende $ 9.000 (zolang dit binnen uw dekkingslimiet is).

U wilt ervoor zorgen dat u uw aftrekbare kosten uit eigen zak kunt betalen. Als uw eigen risico te hoog is, kunt u mogelijk uw huis niet repareren of uw bezittingen vervangen in geval van een incident.

4. Bundel omhoog.

Het bundelen van verschillende vormen van verzekering kan u veel geld besparen. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen aan huiseigenaren die hun huis en auto bundelen. Dit betekent niet dat u voor beide een gedeeld beleid hebt; het betekent alleen dat u beide beleidsregels bij dezelfde provider koopt. Lees hier meer over hoe bundelen u kan helpen besparen op uw verzekering.

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden ook andere kortingen aan huiseigenaren, vooral als u veiligheidsvoorzieningen installeert. Bekijk deze 11 veiligheidsfuncties die de premies van uw huiseigenaar kunnen verlagen. Praat met uw verzekeringsagent om gebieden te vinden waar u kunt besparen op uw premies.