Craig Irwin, senior onderzoeksanalist bij Roth Capital, heeft een koersdoel van $ 150 voor Tesla – dat is ver onder de maandagafsluiting van bijna $ 700.

Irwin zei dat Tesla een “kleine speler” is op de Amerikaanse en Europese automarkt, maar dat de waardering van ongeveer $ 660 miljard dicht bij de totale omvang van die markten ligt. Koers BAM aandeel is verkocht.

 

 

Tesla’s ‘verheven’ waardering is gebaseerd op de aanname dat er geen concurrentie is

De aandelen van Tesla zijn overgewaardeerd en slechts $ 150 waard, volgens Craig Irwin, senior onderzoeksanalist bij Roth Capital, die zei dat de elektrische autofabrikant meer moet doen om zijn aandelenkoers van bijna $ 700 te rechtvaardigen.

 

De aandelen van Tesla sloten ‘s nachts op $ 691,05 toen investeerders de voorspelde leveringen van de elektrische autofabrikant juichten. Koers AMSL bekijken kan online.

 

Maar de mogelijkheid dat Tesla de schattingen overtreft, is “duidelijk al in waardering”, vertelde Irwin dinsdag aan CNBC’s “Squawk Box Asia”. De waardering van het bedrijf van ongeveer $ 660 miljard ligt dicht bij de totale omvang van de Amerikaanse en Europese automarkt, ook al is het in het algemeen maar een “kleine speler”, aldus de analist.

 

“Dus voor mij zie ik dit als een ontwrichting van de markt, ik zie dit als iets dat analyse van de basisprincipes vermijdt en ik denk dat er ruimte is voor veel succesvolle bedrijven op de markt. Mensen gaan er gewoon van uit dat Tesla geen concurrentie heeft als ze dit soort verheven waardering aan het bedrijf toekennen, ”zei Irwin.

 

Toch zei Irwin dat hij optimistisch is over de vooruitzichten voor de verkoop van elektrische voertuigen, waarin Tesla marktleider is.

 

 

Grafiek van Tesla’s aandeelbewegingen sinds 5 april

Tesla meldde vrijdag dat het 184.800 voertuigen heeft afgeleverd en 180.338 auto’s heeft geproduceerd in het eerste kwartaal van 2021. Analisten verwachtten dat het bedrijf in deze periode ongeveer 168.000 voertuigen zou afleveren, volgens schattingen van FactSet op 1 april.

 

De aandelen van het bedrijf zijn maandag met maar liefst 7% gestegen.

 

Irwin zei dat er “goede dingen aan de hand zijn” voor Tesla. Hij noemde een verwachte toetreding tot India en vooruitzichten in China als factoren die de vooruitzichten van Tesla ondersteunen.

 

Maar het bedrijf moet veel meer doen om zijn huidige aandelenkoers van bijna $ 700 te rechtvaardigen, zei Irwin.

 

“Ze zouden echt moeten presteren op de robotaxis, de volledig autonome voertuigen”, zei de analist, eraan toevoegend dat Tesla zijn inspanningen op dat gebied leek terug te trekken, terwijl andere bedrijven met “enorm superieure technologie” naar buiten komen.