Er zijn ongeveer een miljard merken hondenvoer op de markt. Sommige zijn echt goedkoop, andere zijn echt duur. Sommige zijn “allemaal natuurlijk”, sommige zijn “biologisch”. Wat onderscheidt ze? Wat maakt het ene beter dan het andere? Kortom, wat is het beste hondenvoer? Het antwoord zou je kunnen verbazen.

Niet al het menselijk eten is slecht voor de hond

Het beste voer dat u uw hond kunt geven is waarschijnlijk in uw keuken op dit moment. Heeft u kip in de koelkast? Wat dacht u van rundvlees of wat varkensvlees? Heeft u haver in de voorraadkast? Misschien heeft u een pakketje erwten en wortelen in de vriezer.

Als dat het geval is, heeft u het beste voedsel dat u uw huisdier zou kunnen geven. Op een paar uitzonderingen na is het voedsel dat u uw gezin voedt het voedsel dat u uw hond kunt geven, en het zal veel beter zijn dan welk commercieel merk dan ook. Waarom is dat?

Producten in hondenblik

Als iemand u voorstelde om een blikje hondenvoer te eten, zou u uw neus op de gedachte zetten, nietwaar? En met reden, vooral als u ooit de ingrediënten in een typisch blikje hebt gelezen. Zo zijn bijvoorbeeld bijproducten van vlees, een veel voorkomend ingrediënt, delen van een dier, anders dan vlees, en het dier hoeft geen koe te zijn. Al het vlees dat geschikt is om te eten is al gestript voor menselijk gebruik. De rest wordt in hondenvoer gestopt.

Wat voor rommel zit er nog meer in?

Maïszemelen, een ander veel voorkomend ingrediënt, is de buitenste laag van de maïskorrel, en heeft weinig voedingswaarde, maar wordt gebruikt als vulstof. BHA en BHT zijn conserveringsmiddelen die verboden zijn voor menselijk gebruik, maar die nog steeds gebruikt kunnen worden in dierenvoeding. De lijst met ingrediënten die u moet vermijden om uw hond te voeren is lang.

Je moet het je hond niet voor schotelen

U zou geen van deze ingrediënten in het voer dat u aan uw gezin geeft stoppen. Waarom zou u verwachten dat uw hond ze eet? Door de voeding van uw hond zelf te maken, zorgt u ervoor dat uw hond de voeding krijgt die hij nodig heeft, zonder toevoegingen die zijn gezondheid in gevaar kunnen brengen. De beste hondenvoeding is echt de voeding die u zelf maakt.

You might also enjoy: