Niemand houdt van een vies auto-interieur. Als je zoals zoveel mensen bent, breng je elke dag uren in de auto naar het werk. U wilt een opgeruimd, schoon ruikend voertuig om u van punt A naar punt B te brengen. Dus wat doet u wanneer u geconfronteerd wordt met een vuile, plakkerige bekerhouder?

Misschien heb je een scherpe bocht genomen en is er wat koffie uit de bovenkant van het deksel gemorst. Of misschien heeft een van uw kinderen een papieren beker half gevuld met sap een hele week in de bekerhouder laten zitten. Wat de reden voor de plakkerige puinhoop ook is, maak je bekerhouders weer schoon met deze tips.

Een afneembare autobekerhouder reinigen

Veel autofabrikanten anticiperen op de noodzaak om bekerhouders voor auto’s schoon te maken, dus bevatten ze verwijderbare plastic of rubberen voeringen. Dit zijn de gemakkelijkste soorten bekerhouders om schoon te maken, omdat je ze eenvoudig door de vaatwasser op het bovenste rek kunt voeren.

Nadat de cyclus is voltooid, haalt u de bekerhouders uit de vaatwasser en beoordeelt u hoe schoon ze zijn. Er kan nog wat slijm achterblijven, dat u eenvoudig met een doek kunt wegvegen. Voor hardnekkige rotzooi kan een tweede ronde in de vaatwasser nodig zijn.

Als alternatief kunt u afneembare bekerhouder voor in de auto in een emmer met warm zeepwater plaatsen. Laat ze minstens 10 minuten zitten en probeer ze vervolgens te schrobben. Als er vuil achterblijft, laat u de bekerhouders langer weken en schrobt u ze opnieuw. Spoel, droog en breng de bekerhouders in ongerepte staat terug naar uw auto. Vergeet niet om de telefoonhouder voor in auto te verwijderen voordat je begint.

Een niet-verwijderbare autobekerhouder reinigen

Als uw bekerhouders niet uit de auto kunnen worden verwijderd, moet u ze reinigen waar ze zijn.

Voor licht vuile bekerhouders volgt u deze stappen:

Plaats een oude sok op de bodem van een tuimelaar of een andere grote kop.

Spray de sok met glasreiniger of allesreiniger.

Draai de tuimelaar rond de bekerhouder om kleine vlekken en vlekken te verwijderen.

Eindig met het stofzuigen van de bekerhouder met een shop vac, een van de belangrijkste schoonmaakproducten voor auto’s.

Voor bijzonder vuile bekerhouders, volg deze stappen:

Bevochtig een doek met warm zeepwater en wring een beetje plas in de bekerhouder. Laat het water een paar minuten staan.

Wig een droge doek in de bekerhouder om het water op te nemen en veeg het residu weg.

Als de plakkerigheid blijft bestaan, week de bekerhouder dan opnieuw.

Wikkel ditmaal een dinermes in een doek en wrijf het over de omtrek om vastzittende smurrie effectiever uit de plooien te verwijderen.

Als er donkere vlekken achterblijven op lichtgekleurde bekerhouders, wrijf dan een paar druppels citroensap in met een schone doek.

Spoel en droog de bekerhouders en geniet van het smetteloze resultaat!