Het is dan eindelijk zo ver: na lang geoefend te hebben, denk je er helemaal gereed voor te zijn. Het gaat hier om het theorie-examen CBR en gaat het daar wel vaker mis. De mate van kennis die opgedaan is, kan alleen getoetst worden tijdens het examen. Voordat jij je daarop zal storten, is het wel handig om deel te nemen aan een CBR-theorie quiz. Zo word je bij het examen niet voor de leeuwen gegooid, maar ga je er goed voorbereidt naartoe.

Zo krijg je tijd om hiaten in te vullen

Na de quiz wordt het duidelijk waar er fouten zijn gemaakt en moet de aandacht nu daarop worden gericht. Dit is verreweg de beste manier om op een objectieve manier erachter te komen, wat er nog gedaan dient te worden om de leerstof volledig te kunnen beheersen. Veel aandacht zal er besteed moeten worden aan de verkeersborden en zijn er daarin verschillende categorie├źn. Verkeersborden voor het parkeren spelen daarbij een grote rol omdat het gaat om een groep die op regelmatige basis gebruikt zal worden bij deelname aan het verkeer. Dit is weer een manier om effectief te studeren en er zo voor te zorgen, dat men zich niet laat verrassen tijdens het examen.

Probeer de kennis omtrent verkeersborden parkeren dus op de proef te stellen door het nemen van een quiz en is dat gelijk ook een goede manier om de kennis omtrent de andere examenonderdelen te toetsen. Met zoveel voorbereidingen, zal het eindresultaat zeker niet verrassen en zal er al gauw een aanvang gemaakt kunnen worden met praktijk gedeelte. Ook daar zal de kennis over de verkeersborden op de proef worden gesteld en maken die over het parkeren wel zeker deel van uit.