Bij de keuze van een internetprovider en internetpakketten komen veel variabelen kijken. En, wat de zaken nog ingewikkelder maakt, die variabelen – internetsnelheden, kosten, betrouwbaarheid en klantenservice – kunnen van plaats tot plaats verschillen. Zelfs als de serviceprovider identiek is, kan de ervaring dat niet zijn: De KPN ervaring kan heel anders zijn dan die van Ziggo, net zoals de McDonald’s in uw woonplaats een andere ervaring kunnen bieden dan die in de mijne, ook al dienen ze allebei hetzelfde menu.

Beste Internet Provider Vinden Alleen Mogelijk Door Te Vergelijken?

In plaats van te proberen de beste internetprovider voor u aan te bevelen op basis van nationale downloadsnelheden of prijzen, gaan we dus anders te werk. We laten internetvergelijken.org, een vergelijkingsaanbieder die veel mogelijkheden biedt om internet abonnementen vergelijken makkelijk te maken, het zware werk doen voor zover het gaat om snelheden en prijzen voor leveranciers in uw regio (zie hieronder). En we hebben onze tijd besteed aan het in kaart brengen van de voor- en nadelen van de betreffende technologie├źn, samen met wat algemeen koopadvies.

Tegenwoordig Heb Je Veel Opties Om Internet Te Gebruiken

Glasvezelkabels vormen de ruggengraat van het wereldwijde telecommunicatiesysteem en dienen als de belangrijkste verbindingswegen voor de meeste internet-, tv- en telefoondiensten in de wereld. Tot voor kort werden glasvezelkabels uitsluitend gebruikt om steden en landen met elkaar te verbinden. Maar in de afgelopen tien jaar zijn sommige aanbieders in een paar steden begonnen met het uitbreiden van glasvezel naar individuele woningen en bedrijven.

Glasvezel Of Toch Ander Internet Gebruiken?

De glasvezelinternetdienst levert de snelste en meest betrouwbare internetverbinding, met snelheden tot 1 gigabit per seconde om te downloaden en te uploaden. Dat is orde van grootte sneller dan de typische kabel- of DSL-verbinding. Helaas, tenzij u in een grootstedelijk gebied in de VS woont, is een glasvezelnetwerk op korte termijn waarschijnlijk geen haalbare optie voor u. Ongeveer 25% van de Amerikaanse bevolking heeft op dit moment toegang tot het netwerk.

Als u wel in een plaats woont met ondersteuning voor glasvezelinternet, heeft u geluk. Fiber-optic breedband biedt alles wat u wilt in een internetverbinding: symmetrische snelheid – wat gelijkwaardige prestaties betekent of u nu downloadt of uploadt; betrouwbaarheid; robuuste signaalsterkte; en super-lage latency.