Er is veel gesproken over het dieet tegen kanker, dat wil zeggen het dieet dat kanker voorkomt en verzacht. Dit omvat een dieet vol met groenten, fruit, antioxidanten, vitaminen, groene thee, kurkuma enz. Laten we onze aandacht nu richten op een ander soort kankerdieet – het dieet dat kanker veroorzaakt. Terwijl het eerste dieet dagelijks moet worden geadopteerd, moet het tweede worden vermeden, net als de pest.

Wat zin er in ons eten?

Onze moderne voedingsgewoonte omvat een breed scala aan verwerkt voedsel, fastfood en verpakt voedsel. Deze bevatten een breed scala aan additieven, kruiden, smaakstoffen, smaakversterkers, zoetstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, emulgatoren, oplosmiddelen, stabilisatoren, vulstoffen, antischuimmiddelen en andere. Uiteraard worden al deze middelen op korte termijn op veiligheid getest.

Er gebeurt niets met u direct of zelfs dagen na inname. Maar de kankerverwekkende werking op lange termijn wordt veel minder begrepen. Wat nog belangrijker is, is dat er nooit onderzoek is gedaan naar de schadelijke effecten die deze additieven veroorzaken door op elkaar in te werken.

Een goed voorbeeld

Een voedselvervuilende aspergillums flavus die op vochtige granen en noten groeit, is een kankerverwekkende stof. Het is een veel voorkomende verontreiniging in pinda’s. Natriumnitriet wordt gebruikt als conserveermiddel, kleur- en smaakstof in spek, ham, hotdogs, lunchvlees, cornedbeef, gerookte vis en ander verwerkt vlees.

Dit kan leiden tot de vorming van kankerverwekkende chemische stoffen die nitrosaminen worden genoemd. Aspartaam is een populaire natuurlijke zoetstof die gevonden wordt in Equal en NutraSweet, dieet soda’s en andere caloriearme dieetvoeding.

Zoetstoffen

Deze zoetstof is gevonden om hersentumoren te veroorzaken in ratten al in de jaren 1970, maar een meer recente studie in 2005 vond dat zelfs kleine doses de incidentie van lymfomen en leukemie bij ratten verhogen, samen met hersentumoren. Nitrosamine geproduceerd door oververhitting of het roken van dierlijke eiwitten bleek een oorzaak van kanker bij de mens te zijn.

Er is al aan de bel getrokken

Er zijn ook meldingen van maagkanker die wordt veroorzaakt door voedsel dat zeer pikant en zeer zuur is, zoals augurken, nitraten in water en irriterende stoffen zoals alcohol kunnen leiden tot maagkanker. Een hoge inname van vet kan leiden tot kanker bij de mens. De National Research Council van de Verenigde Staten heeft al in 1980 geadviseerd om de inname van vet te verminderen en die van vezels te verhogen. Minimaliseer of vermijd dergelijke kankerverwekkende diƫten en je kunt een lang en gezond leven leiden.

You might also enjoy: